Numărul persoanelor care beneficiază de îngrijri medicale în Centrul de Permanenţă Mărăşeşti este din ce în ce mai mare, cu toate că medicii care lucrează aici sunt plătiţi cu mari întârzieri. De la începutul lunii mai şi până în prezent, la unitatea medicală din Mărăşeşti au fost acordate peste 1.600 de consultaţii bătrânilor, adulţilor şi copiilor. Medicul Lucian Bulză, coordonatorul Centrului de Permanenţă din Mărăşeşti, ne-a spus că doar pentru 5% din numărul total de consultaţii s-a apelat la ambulanţă pentru transportul pacienţilor la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Focşani.
Ca şi patologie, s-au prezentat pacienţi cu afecţiuni cardio-vasculare, probleme digestive, reacţii alergice, dar şi banale dureri de cap. „Patologia este diversă. Pe primul loc ar fi afecţiunile cardio-vasculare decompensate, urmate de patologia digestivă, reacţiile alergice, afecţiunile respiratorii la copii, afecţiunile articulare. Doar 5% din cazuri au fost trimise cu ambulanţa la spital, pentru tratament de urgenţă, dar au fost şi persoane care au primit bilet de trimitere la medicul specialist pentru investigaţii suplimentare“, ne-a spus medicul Lucian Bulză.
În plus, medicii spun că eficienţa acestui centru a fost dovedită, comunitatea din Mărăşeşti şi din împrejurimi beneficiind de asistenţa medicală cuvenită, mai ales că spitalul din localitate fusese închis în urmă cu un an de zile.
Centrul de Permanenţă funcţionează în fiecare zi, începând cu ora 15.00 şi până la ora 8.00, iar în zilele de week-end şi la sărbătorile legale programul este non-stop. Recent, centrul a trecut printr-o criză financiară care a pus în pericol funcţionarea sa. Cadrele medicale nu primiseră niciun ban. Criza a fost rezolvată parţial, după ce, la finele săptămânii trecute, au fost primiţi banii pentru luna mai.
Numărul persoanelor care benefic