Decizia CCR a surprins și nu prea. De ce spun asta? Păi e simplu, bidirecțional vorbind: i-a suprins pe membrii USL și pe oamenii simpli care efectiv nu-l mai halesc pe Băse (și aceștia sunt foarte mulți, dezamăgiți, dezgustați sau chiar oripilați de comportamentul fostului – deja – președinte suspendat) și nu i-a surprins deloc pe membrii PDL, pe simpatizanții (extrem de puțini, ce e drept) lui Traian, dar și pe cei care au observat cu ușurință amestecul puterilor străine în treburile de bucătărie internă ale României. Cu toții suntem de acord că insituții europene sau organisme internaționale, precum și președinți de stat, nu ar fi trebuit să se pronunțe asupra validării/invalidării acestui referendum. Pur și simplu nu e treaba altora cu cine, cum și când facem noi „prostii”…
De asemenea, știm că la toate alegerile se fură (la greu sau mai suav), așa că nu ne miră zbaterea unor tabere ori a altora pentru a trage spuza pe turta lor (că doar e în joc soarta unor „iluștri” oameni de partid, „veritabile” valori ale politicii locale/naționale). Ce face însă românul de rând? Suportă cu stoicism nesimțirea tuturor taberelor, pe care le doare fix în gaura din stratul de ozon de soarta acestuia. Cu ce sunt interesați, de exemplu, useliștii gorjeni de numărul crescând al șomerilor de pe la noi? Ei par a fi preocupați de găsirea unui loc călduț, cât mai bănos și cu putere de decizie, pentru fostul prefect de Gorj, Liviu Andrei. Doar PSD-ul sau PNL-ul l-a promovat pe acesta, e normală zbaterea locală pentru bunăstarea unui fost activist pedelist. Poate gorjenii se vor deștepta până la toamnă, că e destul de profundă letargia prin județul nostru!
Aceiași gorjeni, dar și restul românilor, cred că sunt mai mult decât indignați de suma totală cheltuită pentru afacerea „Demiterea lui Băse”. Se vehiculează peste 20 de milioane de euro. La circa 4,5 lei/euro, faceți ca