IAŞI. Recuperarea restanţelor de la contribuabili a devenit misiunea cea mi importantă a Fiscului ieşean, motiv pentru care inspectorii nu se dau în lături de la nici o măsură pentru a strânge bani la bugetul de stat. Un raport al Direcţiei de Finanţe Iaşi arată că anul acesta acţiunile de executare silită au fost cap de listă în activitatea Fiscului. De departe, cea mai importantă acţiune este aceea de poprire a veniturilor din conturile bancare. Numai în acest an, peste 25.500 de conturi au fost blocate de inspectorii fiscali, cu scopul de a fi recuperate sumele restante. În total, datoria vizată de Fisc este de nu mai puţin de 376 milioane de lei, adică în jur de 80 de milioane de euro. În unele cazuri poate fi vorba chiar şi de sume derizorii, dar o întârziere este suficientă pentru a-i determina pe reprezentaţii statului să ia decizia de a bloca un cont. În cazul în care un contribuabil cu datorii la stat are mai multe conturi, toate acestea sunt blocate şi din fiecare este extrasă suma restantă, spune procedura Fiscului.
Acelaşi raport al Finanţelor arată că, până la finele lunii iulie, au fost aplicate „169 sechestre asupra unor bunuri mobile şi imobile apartinand contribuabililor debitori, cu o valoare a creanţelor bugetare în sumă totală de 79,92 milioane de lei,din care 50 pe bunuri mobile, în sumă de 34,93 milioane lei, şi 119 pe bunuri imobile, cu suma de 44,99 milioane lei.
„De asemenea, s-au înregistrat încasări reprezentative în urma transmiterii somaţiilor de plată a obligaţiilor fiscale, acestea însumând102,75 milioane lei, în creştere cu 125,97% faţă de perioada similară a anului 2011”, se arată în comunicatul Direcţiei de Finanţe Iaşi.
IAŞI. Recuperarea restanţelor de la contribuabili a devenit misiunea cea mi importantă a Fiscului ieşean, motiv pentru care inspectorii nu se dau în lături de la nici o măsură pentru a strânge bani la