Falimentul pescăriei de la Budila, cu 15 tone de păstrăv aproape înecat în noroi, e anchetat de comisarii Gărzii de Mediu.
În urma tragediei petrecute la păstrăvăria din Budila, de pe Valea Morii, administratorul au făcut plângere la Garda de Mediu şi se pregăteşte să acuze şi composesoratul din Budila.
Proprietarul păstrăvăriei, Cătălin Trufea, a sunat imediat la Garda de Mediu pentru a le sesiza cele petrecute pe proprietatea sa. „În data de 18 august am avut o sesizare telefonică, cu privire la o mortalitate piscicolă într-o păstrăvărie din zona Budila. Colegii mei s-au deplasat în zonă, s-au constatat exploatări forestiere în amonte de păstrăvărie şi urmează să identificăm firmele care exploatează, administratorii acestora, şi să verificăm condiţiile în care efectuează lucrările de exploatare”, ne-a declarat comisar Adrian Aldea, purtător de cuvânt Garda de Mediu Braşov. Administratorul se pregăteşte să acuze şi composesoratul din Budila de care aparţin exploatările forestiere, asta după ce a încercat să discute de mai multe ori, însă fără folos. Până la găsirea vinovaţilor, administratorul păstrăvăriei încearcă din răsputeri să mai salveze măcar o parte din recolta de peşte. Lucrătorii stau cu furtunurile cu apă proaspătă continuu în bazine şi toarnă soluţie de piatră vânătă, care mai limpezeşte apa. Chiar şi aşa, zilnic, sute de peşti ajung hrană pentru câini. „Vreo 1.000 de peşti au murit până acum, dar aici sunt 15 tone de peşte complet compromis. Încercăm cu antibiotice, dar nu cred că mai avem ce face. O să chemăm Protanul, dacă o să moară toţi. Am depus plângere la Garda de Mediu, vom face plângere penală şi cerem despăgubiri pentru tot ce s-a întâmplat aici”, ne-a declarat Cătălin Trufea. Omul de afaceri estimează că pagubă totală va depăşi 100.000 de euro. Falimentul pescăriei de la Budila, cu 15 tone de păstrăv aproape înecat în noroi