Adevarul despre cele 1,2 miliarde ale lui Ponta. Premierul culege roadele operatiunii declansate de predecesorul sau, Mihai Razvan Ungureanu. Surplusul inregistrat la buget in trimestrul II este efectul unei actiuni care n-are corespondent in Europa. Victor Ponta mentioneaza ca un succes personal "eliminarea retelei de crima organizata de la ANAF", care a adus 1,2 miliarde de lei in plus la buget. Premierul are dreptate: veniturile au crescut. Dar cresterea colectarii e rezultatul unei operatiuni declansate si coordonate personal de predecesorul sau, Mihai Razvan Ungureanu. Ziua cand a inceput totul: 15 martie 2012, scrie EVZ.
Cele trei variante ale Curtii. Ce urmeaza? Toate privirile se indreapta asupra celor noua judecatori ai Curtii Constitutionale. Si este normal, in conditiile in care adoptarea unei decizii poate pune capat crizei politice (din pacate, nu si disputelor incrancenate), iar, dimpotriva, amanarea unei hotarari poate agrava incertitudinile si arunca tara in haos. Judecatorii Curtii Constitu-tionale iau in discutie pentru a patra oara referendumul de demitere a lui Traian Basescu, pornind de la precizarile Guvernului Ponta pe tema listelor electorale. In ce masura a raspuns sau nu Executivul solicitarii Curtii este o cu totul alta discutie, dar, din punct de vedere logic, judecatorii au doar trei variante. Integral in Romania Libera.
O sentinta cu cantec? O eventuala sentinta de validare a referendumului de la 29 iulie ar avea consecinte grave si incalculabie, prelungind instabilitatea politica din Romania. Dar nu e clar deloc cum vor vota pana la urma judecatorii. In asteptarea verdictului Curtii Constitutionale privind referendumul de la 29 iulie, toate temerile si aprehensiunile sunt legitime. N-au devenit principiile statului de drept, de luni de zile, un soi de pres al guvernantilor? N-au fost expediate ele, de mult, de catr