Peste 1.400 de absolvenți gorjeni și-au depus actele pentru a deveni șomeri cu acte în regulă. Cea mai mare parte a acestora sunt absolvenți de liceu și nu au reușit să ia notă de trecere la examenul de bacalaureat. Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, a declarat că, până în prezent, la sediul agenției s-au prezentat 1.461 de absolvenți care și-au depus actele pentru a primi indemnizație de șomaj. „S-au prezentat 1.461 de absolvenți, dintre care cu studii superioare 319, absolvenți de liceu specialitate - 1.015, liceu teoretic - 91, școli de maiștri - trei absolvenți, absolvenți de postliceală - 30, școală profesională - trei“, a spus Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Gorj.
Şomajul, primul pas
Un tânăr absolvent care va deveni șomer va primi 250 de lei pe lună pentru o perioadă de jumătate de an. După trecerea acestei perioade, tinerii au puţine şanse să îşi găsească un loc de muncă, având în vedere că oferta Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj nu este deloc consistentă. În cel mai bun caz, tinerii, indiferent de ce diplomă au în buzunar, pot beneficia din partea AJOFM de un curs de recalificate într-o meserie care este căutată pe piaţa locală a muncii sau în străinătate. Numărul mare de dosare depuse la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a influenţat şi rata şomajului pe ultima lună. În luna iulie, rata şomajului în judeţul Gorj a ajuns la 6,58%, faţă de 5,83 în luna iunie. În prezent, AJOFM Gorj monitorizează aproape 10.000 de şomeri în întreg judeţul.
Peste 1.400 de absolvenți gorjeni și-au depus actele pentru a deveni șomeri cu acte în regulă. Cea mai mare parte a acestora sunt absolvenți de liceu și nu au reușit să ia notă de trecere la examenul de bacalaureat. Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt