Administrarea dezastruoasă a ţării a înjumătăţit numărul de salariaţi în 20 de ani şi a trimis aproape trei milioane de români în străinătate în ultimul deceniu, însă lupta pentru numărul de votanţi de la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu are acum în prim-plan românii plecaţi la muncă în străinătate. Politicienii se bat acum pe voturile românilor din străinătate, dar uită că administrarea dezastruoasă a ţării i-a făcut să plece.
Administrarea dezastruoasă a ţării a înjumătăţit numărul de salariaţi în 20 de ani şi a trimis aproape trei milioane de români în străinătate în ultimul deceniu, însă lupta pentru numărul de votanţi de la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu îi are acum în prim-plan pe românii plecaţi la muncă în Vest.
Institutul de Statistică a dat ieri verdictul: între 2002 şi 2011 populaţia României a scăzut cu 2,6 milioane de locuitori, până la 19,04 milioane locuitori, conform datelor preliminare ale recensământului din octombrie 2011 validate ieri. În cursul zilei de astăzi, Curtea Constituţională va lua o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului de demitere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, după ce a primit de la Guvern o listă actualizată a listelor electorale permanente, în care se precizează că 3 milioane de români au domiciliile în străinătate.
"Trăim într-o ţară pe care nu o putem administra. Forţa de muncă, cel mai valoros activ al României, generează profituri în Spania şi Italia, în loc să fie folosită în România, şi astfel să se facă rost de bani pentru drumuri, spitale şi case. Nu din cauza lipsei de oportunităţi au plecat milioane de români la muncă în străinătate, ci din cauza managementului economic prost făcut de clasa politică", este de părere Adrian Crivii, preşedintele firmei de consultanţă Darian. El spune că România a ajuns o