Locurile în creşele din municipiul Braşov sunt foarte solicitate mai ales de când mamele nu mai stau doi ani acasă pentru creşterea copilului.
De la începutul acestui an au fost peste o mie de solicitări, iar pentru anul 2013 sunt deja 240, a declarat pentru Agerpres Laura Şerban de la Serviciul Public de Administrare a Creşelor din cadrul primăriei.
„An de an solicitările au crescut, dar se observă o creştere mai mare de când mamele nu mai pot sta acasă doi ani pentru creşterea copilului. Cu toate că în ultimii ani s-au dat în folosinţă două creşe noi, au fost modernizate şi mansardate altele, numărul de locuri este insuficient. Cele şapte creşe din municipiu au 635 de locuri, dar numai 380 rămân libere prin plecarea copiilor care împlinesc trei ani la grădiniţe“, a spus Laura Şerban.
O parte dintre probleme se vor rezolva anul viitor când va fi dat în folosinţă un campus preşcolar cu 300 de locuri pentru creşă şi grădiniţă. Primăria a început reabilitarea clădirii în care a funcţionat până anul trecut Liceul Auto, lucrările urmând a fi finalizate în luna mai 2013.
„Suntem în căutare de noi spaţii pentru a le moderniza în vederea înfiinţării de creşe. Avem solicitări foarte mari în cartierul Răcădău, de exemplu, unde pentru acest an au fost depuse 60 de cereri, iar pentru anul viitor 40. Încercăm să găsim soluţii şi să rezolvăm cât mai multe din cereri“, a precizat Laura Şerban. Un loc în creşă pentru o zi costă 6 lei, iar pentru o lună 120 de lei.
„Deşi copiii au vârsta puţin peste un an, mamele preferă creşa în locul unei bone pentru că la creşă sunt bine îngrijiţi, supravegheaţi şi fac şi alte activităţi specifice vârstei“, a explicat reprezentanta Serviciului Public de Administrare a Creşelor din primăria Braşov.
Locurile în creşele din municipiul Braşov sunt foarte solicitate mai ales de când mamele nu mai stau doi ani acasă p