Hainele care te protejează
Dacă nu putem evita activităţile în aer liber, în zilele ce vor urma trebuie să ne protejăm cât mai mult cu ajutorul hainelor. În ultimele zile fierbinţi de vară, ideale sunt hainele din fibre naturale precum bumbacul, inul sau mătasea. Aceasta din urmă are calitatea de a dispersa uniform căldura provocată de razelui soarelui. Aceasta este motivul pentru care nu te "încingi" atunci când porţi haine din mătase. Culoarea este de asemenea importantă. Sunt de evitat culorile închise deoarece absorb o cantitate mai mare de raze UV decât cele deschise.
Bea apă minerală!
Nu trebuie să aştepţi să ţi se facă sete ca să bei apă. Insuficienţa apei în organism poate cauza mari probleme. Chiar dacă nu este privită cu ochi buni de medicii nutriţionişti, apa minerală este o variantă mai bună în timpul zilelor caniculare deoarece ajută la remineralizarea organismului.
Atenţie la cafea sau alcool
În zilele în care mercurul termometrelor sare de 37 de grade trebuie să fii moderat la consumul de cafea şi alcool şi băuturile carbogazoase care nu fac altceva decât să deshidrateze organismul. Dacă nu eşti obişnuit/ă să consumi atât de multă apă o alternativă sunt ceaiurile de mentă, limonada şi fructele şi legumele.
Nu ieşi fără pălărie
În ultima vreme, efectele nedorite ale ultravioletelor au devenit atât de puternice încât chiar şi pielea capului este expusă. Prin urmare trebuie să profiţi de faptul că vara aceasta sunt la modă pălăriile de soare cu boruri mari. Un astfel de accesoriu, pe lângă faptul că este şic, este echivalentul unui produs solar cu SFP 30.
Nu da aerul condiţionat la maximum
Chiar dacă este tentantant, aerul condiţionat trebuie folosit cu moderaţie. Trecerea bruscă de la temperaturile aerul fierbinte de afară la cel răcoroas din locuinţă poate fi extrem de periculoasă pentru sănatate