Actorul din rolul principal din filmul "Despre oameni şi melci" a explicat cum arată peisajul lui cinematografic ideal Sursa: LIBRA FILM
Lungmetrajul "Despre oameni şi melci", de Tudor Giurgiu, cu Andi Vasluianu şi Monica Bîrlădeanu în rolurile principale, are premiera naţională pe 14 septembrie. Filmul a putut fi văzut deja la două festivaluri: TIFF, pe care l-a deschis, şi Anonimul.
Acţiunea lungmetrajului se petrece în 1992, la Câmpulung Muscel, potrivit sinopsis-ului oficial. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre cei 3000 de muncitori pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă.
George Petrescu, liderul de sindicat (Andi Vasluianu) trăieşte cu o sumă modică lunară, la fel ca toţi ceilalţi muncitori din oraş. Neputând să doarmă într-o noapte, vede o reclamă la televizor despre o bancă de spermă care plăteşte 50 dolari pentru fiecare donaţie. Aşa îi vine ideea nebunească de a salva fabrica şi locurile de muncă ale colegilor săi.
Dacă 1000 dintre muncitori îşi vând sperma timp de o săptămână, ar putea strânge suficienţi bani pentru a salva fabrica de la faliment. Aşa, ar putea să dea din nou drumul la producţie şi toată lumea ar avea din nou de lucru.
Pentru EVZ, Andi Vasluianu a vorbit şi despre un blanc emoţional pe care l-a resimţit la filmări.
EVZ: La câte probe ai fost până ai obţinut rolul din "Despre oameni şi melci"?
Andi Vasluianu: Cred că am fost la opt.
Pe ce scene ai dat probă?
Păi, pe cea de sus, pe care o am cu Monica (Bîrlădeanu – n.r.). Nu prima, cea de pe acoperiş. Aceea în care îi spun să facă o copie după contractul cu francezii. Dar, la vremea respectivă, scena era scrisă altfel. Apoi am refăcut-o la final pentru că n