Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Vrancea reprezintă judeţul la Şcoala de Vară „Factor al democratismului educațional”, cu proiectul „Focșani - între cunoaștere și admirație”.
Din delegaţia vrânceană fac parte preşedintele CJE Vrancea şi vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, Alexandra Voicu, alături de Mădălin Blidaru, director al departamentului mobilitate, informare, formare şi consiliere al CJE Vrancea, responsabil online al Consiliul Naţional al Elevilor şi, nu în ultimul rând, Cristian Gîrneață, secretar pe relații externe CJE Vrancea.
Cea de-a doua ediție a Şcolii de Vară organizată anul acesta la Constanţa îşi propune să îi determine pe elevi să se implice activ în viaţa comunităţii locale şi şcolare din care fac parte. Deschiderea a fost marcată de prezenţa Ministrului Ecaterina Andronescu şi a altor importante oficialităţi din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST).
Inițiativa Consiliului Național al Elevilor (CNE) de a dezvolta spiritul civic al elevilor a fost apreciată de Ministrul Educaţiei, care a subliniat importanța rolului liderilor în comunitățile din care fac parte, pentru a naște performanță. Aceeași idee a fost întărită și de Victor Ionescu, vicepreşedintele ANST, care și-a exprimat dorința de a continua parteneriatul cu reprezentanții elevilor și deschiderea spre dezvoltarea de noi proiecte de către CNE.
Tot în cadrul primei zile a Şcolii de Vară s-a discutat despre examenul de Bacalaureat şi despre posibilitatea modificării lui prin diferenţierea probelor, în funcţie de specificul fiecărui liceu, astfel încât procentul de promovabilitatea să nu mai fie cel înregistrat în ultimii ani.
Programul Școlii de vară al CNE continuă toată săptămâna, incluzând sesiunea de prezentare a proiectelor derulate de către cele 28 de Consilii Județene ale Elevilor participante, sub egida