În perioada 15-19 august, în comuna muzeu Ciocăneşti s-au desfăşurat Zilele Comunei şi cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului.
Zilele Comunei au început miercuri, 15 august, când sătenii dar şi numeroşi turişti, după ce au participat la Sfânta Liturghie prilejuită de sărbătoarea ortodoxă Adormirea Maicii Domnului, şi-au dat întâlnire pe platoul pensiunii Melios la tradiţionalul borş de peşte şi la un spectacol folcloric cu ansambluri şi solişti din ţară, dar şi din Republica Moldova.
Descoperă frumuseţile Muntelui Suhard
Ziua de joi, 16 august s-a desfăşurat sub genericul „Descoperă frumuseţile Muntelui Suhard”. Localnici, dar şi turiştii aflaţi în Ciocăneşti au desfăşurat cu sprijinul primăriei ecologizarea şi populare cu puiet de păstrăv a pârâului Recele, au refăcut o parte din marcajele spre obiectivele turistice din Muntele Suhard şi Muntele Capra cu opriri la Mănăstirea „Sfântul Ştefan cel Mare”, Mănăstirea „Sfânta Cruce”, popasuri mai lungi la Stâna turistică „Borcutu” şi Stâna „Şfeţărie”, unde toţi participanţii la activităţile de marcare a traseelor au fost întâmpinaţi cu mâncăruri preparate la stână.
În cadrul seminarului „Plutele pe Bistriţa Aurie, ocupaţie străveche a ciocăneştenilor”, oficialităţile locale prezente au tras concluzia că plutăritul poate atrage turiştii la Ciocneşti, nu numai în perioada Festivalului Păstrăvului.
Seara, pescarii care au participat la Concursul de pescuit la păstrăv, cei care au urcat pe munte la activităţile de ecologizare, turiştii şi localnicii s-au prins în horă, în jurul focului de tabără, împreună cu membrii Ansamblului Folcloric „Dorna Dorului” şi ai formaţiei „Nemuritorii”.
„Bucuriile Bistriţei Aurii” - plutăritul şi pescuitul
Vineri, 17 august, pe lângă Concursul de pescuit la păstrăv desfăşurat sub sloganul „Bucuriile Bistriţei Aurii”, la