Judecătorul CC Ion Predescu a declarat, miercuri, că referendumul trebuia validat întrucât persoanele care au participat la vot au reprezentat mai mult de jumătate din votanţii reali, respectiv jumătate din 14,5 milioane.
"În raport cu populaţia ţării, aplicând cifra care este de 18,3 la sută a minorilor, aproape patru milioane, rămân 17. Din 17 milioane scăzând pe cei care au domiciliu şi reşedinţa legală în străinătate rămân circa 14,5 milioane. Sunt cifre exacte, matematice care m-au determinat să susţin punctul de vedere pe care l-am şi votat", a afirmat Predescu, la intrarea în sediul Curţii Constituţionale.
Predescu a mai susţinut că referendumul ar fi trebuit validat de către Curtea Constituţională, însă nu s-a ţinut cont de cifrele transmise de către Guvern.
"Cifrele sunt limpezi, sunt clare, sunt precise, asta este", a mai susţinut judecătorul CC.
"Cei 8,5 milioane prezenţi la vot reprezentau cifra corespunzătoare a 17 milioane, ori la noi nu erau 17 milioane, ci mult mai puţin cetăţenii cu drept de vot", a mai explicat Predescu.
În legătură cu poziţia judecătoarei Aspazia Cojocaru, Predescu a spus: "Dânsa a avut un anumit punct de vedere, eu altul, în raport de datele care ne-au fost prezentate de către Guvern, adică în raport de datele ce rezultau din actele trimise de Guvern. (...) Dânşii nu au pus temei pe datele prezentate de Guvern.
Cifrele sunt limpezi, sunt clare, sunt precise".
Judecătoarea Aspazia Cojocaru, care ar fi înclinat balanţa la CC în favoarea lui Traian Băsescu, a declarat, pentru "Gândul", că nu a făcut decât să respecte legea.
"Nu mă justific faţă de nimeni în deciziile luate şi nu am făcut decât să respect legea", a declarat Aspazia Cojocaru.
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că miza la nivelul Curţii Constituţionale a fost de fapt ca judecătorul Aspazia Cojocaru să vo