* cele mai multe sunt la specializarea învăţători, inclusiv la şcoli cu reputaţie, deoarece a fost greu de acoperit cererea de cadre şi pentru clasa pregătitoare, şi pentru clasa I * în rest, deficitul de profesori are drept cauză principală notele mici obţinute la titularizare * candidaţii care nu au obţinut peste cinci la acest examen au "interzis" la catedră
După examenul de titularizare, Brăila are un deficit de 200 de profesori. La unele discipline notele sunt mari, dar nu sunt posturi suficiente, în timp ce la altele sunt posturi, dar nu sunt oameni să le ocupe.
La învăţători, după repartizarea titularilor şi a suplinitorilor au rămas 61 de posturi, unele dintre ele la şcoli de renume din oraş: "Ion Creangă", "Fănuş Neagu", "Sadoveanu", "Caragiale", "Aldea" sau "Perpessicius". Şi asta deoarece a fost greu de acoperit cererea de cadre pentru clasa pregătitoare şi pentru clasa I, acesta fiind primul an în care intră în ciclul primar două serii de copii. Au rămas catedre libere la limba şi literatura română - Colegiul "Murgoci", "Ana Aslan" sau Şcoala "Cuza", la matematică este o catedră liberă la Colegiul "Edmond Nicolau", la istorie mai este o catedră liberă la Liceul cu Program Sportiv, iar la limba engleză este o catedră la Colegiul "Istrati". Şi exemplele ar putea continua. "Chiar dacă acum situaţia pare gravă, vom ocupa aceste posturi în etapele următoare ale mişcării personalului didactic. Nu va fi uşor, pentru că avem restricţie, cine nu a luat măcar nota cinci la examenul de titularizare nu poate primi nici măcar o oră de curs. Vom apela şi la pensionarii calificaţi. Decât un tânăr care nu a fost în stare să ia măcar cinci la titularizare, prefer un pensionar calificat", a spus inspectorul general Iulian Danielescu.
Urmează acum etapa a III-a de repartizare pe posturi.
Joi şi vineri, pe 23 şi 24 august, se