Liderul liberal nici nu se gândeşte să se retragă din politică, aşa cum a promis. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
În ciuda promisiunii de a se retrage din politică dacă Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, Crin Antonescu a declarat ieri, că nu intenţionează să facă acest lucru.
Mai mult decât atât, încă preşedintele interimar încearcă să-i atragă de partea sa pe cei 7 milioane şi jumătate de români care au votat la referendumul de pe 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu.
"Am spus că dacă Băsescu nu va fi demis de voinţa alegătorilor români mă voi retrage definitiv din politică. Nu mă retrag din politică pentru că Băsescu a fost demis în realitate, pe fond, pe temeiuri de majoritate", s-a justificat Antonescu.
Obişnuit să vorbească în numele USL, din postura de co-preşedinte, Crin Antonescu a preferat ieri, deloc accidental, să vorbească de la sediul liberalilor din Aviatorilor, de unde a anunţat că "PNL rămâne în serviciul celor 7 milioane de români". Antonescu profită, astfel, de faptul că Victor Ponta, din poziţia sa de premier, este obligat la mai multă prudenţă în declaraţii.
PSD tace, PNL nu acceptă decizia CCR
În condiţiile în care Victor Ponta a fost unul dintre puţinii pesedişti care s-au exprimat pe baza deciziei CCR de azi, liberalii nu s-au lăsat contaminaţi de prudenţa PSD şi au dat semne că nu pot să accepte ideea invalidării referendumului.
Astfel, senatorul PNL, Ioan Ghişe a dat de înţeles că mai speră într-o portiţă pe care Parlamentul o poate oferi, adăugând că Legislativul "poate decide că demiterea preşedintelui se face cu majoritatea celor care au votat".
Şi ministrul Culturii, Puiu Haşotti, are propriile calcule în privinţa referendumului de pe 29 iulie, susţinând că, "potrivit bunului simţ aritmetic, referendumul a fost valid". Nici Curtea Constituţională nu a scăpat de atacurile lui Haşotti, care