În data de 4 aprilie 2012, Andrei Gherasim, avocat în cadrul Baroului București, a pretins de la Mann Nikolaus, prin intermediar, suma de 100.000 euro pentru a interveni pe lângă magistrați din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție și Tribunalului Brașov, față de care a lăsat să se creadă că are influență, pentru a-i determina pe aceștia să adopte soluții favorabile inculpatului Mann Nikolaus în două dosare civile.
Unul dintre acestea avea ca obiect o cerere de strămutare a cauzei, iar altul anularea unui contract. În acest scop, la data de 12 aprilie 2012, Gherasim a primit, prin același intermediar, suma de 50.000 de euro, reprezentând o parte din banii pretinși.
APoi, în cursul lunii februarie 2011, Gherasim, în calitate de avocat ales al unei persoane cercetate într-o cauză penală aflată pe rolul DNA (denunțător), l-a indus în eroare pe denunțător cu privire la faptul că, în cauza respectivă, procurorii anticorupție vor dispune o soluție de netrimitere în judecată în termen de 2 luni de la încheierea contractului de asistență juridică, contract în valoare de 40.000 de euro.
La data de 12 aprilie 2012, procurorii au dispus reținerea inculpaților Gherasim Andrei și Mann Nikolaus. La data de 13 aprilie 2012, Curtea de Apel București a luat față de aceștia măsura obligării de a nu părăsi țara pe un termen de 30 de zile, măsură ce a fost prelungită de procurori.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel București.
În data de 4 aprilie 2012, Andrei Gherasim, avocat în cadrul Baroului București, a pretins de la Mann Nikolaus, prin intermediar, suma de 100.000 euro pentru a interveni pe lângă magistrați din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție și Tribunalului Brașov, față de care a lăsat să se creadă că are influență, pentru a-i determina pe aceștia să adopte soluții favorabile inculpatului Mann Nikolaus în două