Calvarul prin care a trecut o craioveancă de 43 de ani, după ce a fost operată la Spitalul „Filantropia“ din Bănie şi externată rapid ca vindecată chirurgical, a determinat-o să facă plângere la Parchet şi la Colegiul Medicilor împotriva doctorilor care au tratat-o. Ajunsă la un pas de moarte, femeia a avut nevoie de altă intervenţie chirurgicală, făcută în regim de urgenţă la Cluj, şi de o îngrijire medicală de cinci săptămâni, pentru a fi salvată.
Doi medici de la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia“ s-au ales cu plângeri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi la Colegiul Medicilor Dolj din partea unei paciente care a avut nevoie de o operaţie de histerectomie totală (extirpare chirurgicală a uterului - n.r.). Aura Truşcă solicită ca dr. Magda Manolea şi dr. Lorena Dijmărescu, medicii care au operat-o, să fie cercetate pentru malpraxis, „ca urmare a vătămării corporale grave suferite în urma intervenţiei chirurgicale şi a tratamentului postoperator inexistent pe care aceste doctoriţe au înţeles să le efectueze“, după cum se specifică în plângerile făcute.
Femeia de 43 de ani consideră că ambele doctoriţe nu şi-au făcut pe deplin datoria, iar prin acţiunea lor i-au pus viaţa în pericol, motiv pentru care solicită şi plata de daune morale în cuantum de 3.000 de euro. „Nu e vorba de bani, ci de suferinţa prin care am trecut. Şi mă mai gândesc că, dacă eu am avut noroc, şi pentru că am avut cunoştinţe şi posibilitate materială, altei femei ceea ce am păţit eu i-ar fi fost fatal. Am ales să fac reclamaţie, deşi şi soţul meu este medic, pentru ca pe viitor oricine în situaţia mea să ştie ce i s-ar putea întâmpla. Sunt convinsă că nu poate fi vorba de rea-voinţă din partea medicilor, ci mai degrabă de neştiinţă, ceea ce mie mi se pare mult mai grav“, susţine craioveanca. Aceasta s-a ales după operaţie cu o fistulă vezico-vaginală cu diametrul d