Multumind comentariului care aduce unele rectificari celor scrise de mine sub titlul „Politica romaneasca de la A la„Z”, ma simt incurajat sa repet apelul pe care l-am postat tot pe aceasta pagina electronica, acela al constituirii unui GRUP DE REFLECTIE PRIVINDPROBLEMELE DEMOCRATIEI REALE IN ROMANIA, tocmai pentru ca, fiind oameni cu drag de manierele si comportamentele neagresive ale democratiei, ne recunoastem in persoane dotate cu respect pentru adevarurile altora si, exprimand opinii, o facem mai ales intru perfectionarea si extinderea lor prin opiniile altora. Ceea ce, de fapt, este si cheia civilizatiei democratice in care ar trebui sa se dezvolte raporturile dintre putere si opozitie cu un unic scop: Slujirea fondului nevoilor populare pentru asigurarea progresului national.
Pentru ca nimic altceva nu poate justifica demersul politic al unei persoane, al unei comunitati de persoane sau al unei formatiuni care propune anumite directii de dezvoltare, decat slujirea acestui fond real si concret al nevoilor populatiei, al aspiratiilor electoratului prin programe politice votate de acesta. Si, doar pentru aplicarea acestor programe de fond, care slujesc concretul dezvoltarii nationale, atunci cand se ajunge la legiferarea lor este nevoie de precizat unele chestiuni de procedura, unele formalitati prin care se asigura o aplicare mai rapida si mai eficienta. Procedura si formalitatile indeplinirii ei sunt, astfel, doar mijloacele de aplicare ale politicilor sociale, economice, culturale, etc. si nu scopul lor, nu tinta lor, nu continutul lor real.
Si, in nici un caz fetisul lor, cum, in mod monstruos, asistam de aproape doua luni de zile la modul in care ele au pus stapanire pe toate preocuparile, pe toate activitatile si pe toate demersurile ce definesc si carcterizeaza activitatile de organizare statala si chiar locala in Romania. Au subjugat cu ata