"Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.
Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice.
In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate."
Avand aceste articole din Constitutie in minte, cele care definesc rolul presedintelui, dar nu numai pe ele, am incercat sa fac o retrospectiva a scurtului mandat de sef al statului pe care l-a avut Crin Antonescu.
Orice analiza nu poate si nu trebuie sa inceapa fara a trece macar in revista "incalcarile grave ale Constitutiei" folosite ca pretext de USL pentru a-l suspenda pe Basescu Traian din functie. Fara indoiala ca acestea au existat, desi unui profan ca mine nu i s-au parut totusi atat de grave incat sa duca la suspendare si la chemarea poporului la urne pentru a decide asupra demiterii. Insa asta e alta poveste.
Avem asadar un presedinte de partid ce se declara liberal, un om care a propavaduit intens "revolutia bunului simt", un om fara legaturi directe cu regimul comunist si cu mafia neocomunista ce i-a urmat, asta in ciuda unor imagini mai mult sau mai putin compromitatoare aparute in ultima luna.
In mod logic, ma asteptam ca, odata numit in cea mai inalta functie in stat, Crin Antonescu sa ofere o mostra de conducere occidentala, una atat de asteptata de romani. Ei bine, dezamagirea a fost crunta. Asta pentru ca, asa cum spuneam, eu unul aveam o serie de asteptari.
Absolut toate neregulile de care Basescu Traian a fost acuzat, suspendat si supus deciziei poporului au fost preluate si amplificate de Crin Antonescu.
L-am vazut pe presedintele Romaniei participand la intalniri cu simpatizantii unei aliante