Simbol. Intrarea principală în fabrica Lamborghini, situată la 50 de kilometri de Bologna, cu taurul "tronând" pe o placă de marmură specialăDan Nicorescu a ajuns la Sant'Agatha Bolognese pentru a negocia cu producătorul italian modificările pe care şi le doreşte la Aventador-ul comandat de la ei şi pe care urmează îl primească în luna noiembrie. "Fabrica e într-un sat cu foarte puţini locuitori, cam la 50 de kilometri de Bologna. Se întinde pe o suprafaţă cam cât Parcul Herăstrău", povesteşte omul de afaceri.
Experţi. Angajaţii Lamborghini au grijă ca fiecare model să fie perfect
La fabrică nu poţi să te duci pur şi simplu, ci doar dacă ai stabilit în prealabil o întâlnire cu cineva din staff-ul lor. "Când ajungi la intrare, eşti scanat complet. Fabrica este păzită mai ceva ca o unitate militară. Nu ai voie să intri cu aparate de fotografiat şi nici cu telefon, tot ce ai laşi la intrare. Oricum nu ai acces în toată fabrica, ci doar într-o parte, rezervată protocolului. Primeşti un ecuson de identificare după ce laşi un act şi vine cineva să te ia, nu umbli de capul tău. Totul se desfăşoară conform unui protocol sever", spune Nicorescu.
Acces. În museul Lamborghini poate intra oricine care a ajuns până acolo şi poate fotografia modelele expuseAjuns acolo, el a aflat detalii inedite despre Lamborghini, printre care acela că sunt 900 de angajaţi, care produc 900 de maşini pe an. "Creatorul fabricii, Ferruccio Lamborghini, era iniţial client Ferrari. Nemulţumit de anumite detalii sau componente ale maşinilor, a decis să înceapă şi el să producă autoturisme. Puţini ştiu că la început Lamborghini a fabricat tractoare şi abia după aceea s-a axat pe autoturisme. Toată producţia lor are ca simbol taurul - patronul era născut în zodia Taurului - şi fiecare model are un nume legat de taurii-vedete din coridele spaniole desfăşurate de-a lungul vremii", ne