În timp ce alte state americane din vest, precum Washington, Idaho şi Montana, se luptă cu flăcările şi autorităţile din nordul Californiei au declarat, ieri, stare de urgenţă, din cauza mai multor incendii, relatează AFP.
Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a decretat stare de urgenţă în regiunile Plumas, Shasta şi Tehama, aflate în partea nordică a acestui stat, acolo unde sunt active aproximativ zece incendii.
Cel mai periculos incendiu, botezat Ponderisa, a distrus deja aproximativ 50 de clădiri şi ameninţă alte 200. Focul a ars până ieri 10.000 de hectare de vegetaţie, potrivit autorităţilor din California.
Incendiul, cu care se luptă peste 2.100 de pompieri ajutaţi de 11 elicoptere, a fost limitat miercuri în proporţie de 50 la sută.
În comitatul Plumas, incendiul supranumit "Chips" a distrus peste 25.000 de hectare şi a fost limitat în proporţie de 23 la sută.
În Idaho (nord-vest), incendiile din Trinity Bridge şi Mustang Complex au distrus peste 76.000 de hectare de vegetaţie şi a fost limitat în proporţie de 5, respectiv 9 la sută.
Nici statul de Washington (nord-vest) nu a fost ferit, incendiul din Taylor Bridge, localitate aflată la aproximativ 100 de kilometri distanţă faţă de Seattle, distrugând 51 de case şi avariind alte şase.
Au ars aproximativ 9.500 de hectare dar miercuri, acest incendiu era limitat în proporţie de 90 la sută.
Această vară a fost dificilă pentru pompierii americani, care s-au confruntat în special cu indendii fără precedent în Colorado, în iunie, în urma cărora două persoane au murit şi 350 de case au fost distruse.
În total, aproximativ 2,8 milioane de hectare au fost distruse de la începutul anului în Statele Unite, dintre cae 220.000 în California, 308.000 în Montana şi Nevada, 435.000 în Idaho şi 470.000 în Oregon, statul cel mai a