Premierul Marii Britanii, David Cameron, avertizează Siria să nu folosească arme chimice împotriva rebelilor, în caz contrar existând posibilitatea unei noi abordări a situaţiei din zonă. În acest timp, neînţelegerile din Consiliul de Securitate al ONU împiedică organizarea unor tabere de refugiaţi pentru sirienii care fug din zonele de conflict.
Declaraţia premierului britanic este doar ultima dintr-o lungă serie de avertismente similare, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai luptelor din Siria fiind preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama. Potrivit televiziunii Euronews, David Cameron spune că în cazul în care regimul de la Damasc nu îşi schimbă atitudinea, acest lucru ar determina o regândire a abordării Occidentului faţă de Siria.
Avertismentele survin după ce imagini a căror sursă nu a putut fi verificată arată tancuri ale trupelor guvernamentale pe străzile Damascului. Reprezentanţi ai Opoziţiei au susţinut că 40 de persoane au fost ucise în urma bombardamentelor care au avut loc după plecarea misiunii de observatori din partea ONU.
Pe fondul luptelor care nu mai contenesc, situaţia civililor sirieni rămâne în centrul eforturilor umanitare ale ONU. Numai că rezultatele sunt deocamdată departe de aşteptări. Responsabilul ONU pe probleme umanitare, Valerie Amos, spune că diviziunea din interiorul Consiliului de Securitate al ONU împiedică formarea unor tabere de refugiaţi. Situaţia a sesizată de ministrul turc de Externe, care spune că Turcia nu poate primi mai mult de o sută de mii de refugiaţi sirieni pe teritoriul său. El a sugerat ca ONU să creeze tabere de refugiaţi "în apropiere de frontierele Siriei", pentru a face faţă afluxului de populaţie.
Reprezentanţi ai regimului Bashar al-Assad au anunţat că se opun înfiinţării de astfel de tabere pe teritoriu sirian. Cât priveşte discuţiile legate de conflictul siria