Două dintre incendii au avut loc la Fârtăţeşti, într-unul dintre ele proprietarul s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat la spital. La Şuşani, flăcările de la vegetaţia uscată au distrus fânarul şi cinci tone de furaje.
Perioada caniculată pe care o traversăm a sporit numărul de incendii. Cele mai multe dintre ele s-au datorat neglijenţei proprietarilor care au pus foc la vegetaţia uscată, flăcările nemaiputând fi supravegheate au cuprins anexe ale gospodăriilor. Două dintre incendii au avut loc miercuri, 22 august, la Fârtăţeşti. În satul Rusăneşti , proprietara a dat foc la vegetaţia uscată pentru a curăţa terenul de resturi vegetale, focul mistuind şi un fânar şi o magazie. În satul Afânata, focul a cuprins un depozit de furaje şi câteva anexe gospodăreşti, iar proprietarul care iniţial a pus foc la vegetaţia uscată, dar flăcările s-au extins, s-a intoxicat cu fum. Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, a suferit şi un atac de panică şi a fost transportat cu un echipaj SMURD la spital. La Şuşani, tot de la resturile vegetale incendiate a luat foc un fânar şi cinci tone de furaje, pagubele fiind estimate la 30.000 lei. Doar intervenţia promptă a pompierilor militari a făcut să fie salvată casa gospodarului.
Ce plan de măsuri propun pompierii pentru evitarea incediilor
Având în vedere că traversăm o perioadă caniculară, iar majoritatea incendiilor din ultima perioadă s-au declanşat pe fondul temperaturilor ridicate, recomandăm consiliilor judeţene sau locale din zonele cu risc crescut de incendiu şi după caz, operatorilor economici/conducătorii instituţiilor din zonele menţionate să elaboreze programe speciale de măsuri pentru prevenirea incendiilor specifice care să cuprindă :
- Identificarea şi nominalizarea sectoarelor de activitate în care creşte riscul de incendiu în condiţiile caracteristice temperaturilor atmosferice ridicate