Destinaţiile diferă în funcţie de regiunea din care provin cei care vor să muncească în străinătate
Bucureştenii şi moldovenii au în comun "Visul American" şi Asia
Dobrogea, Muntenia, Banatul şi Ardealul preferă mai mult ţările din nordul Europei
Românii par decişi să meargă la lucru în străinătate, iar modul de a căuta un loc de muncă în afara graniţelor ţării s-a schimbat radical. Dacă în urmă cu 10 ani destinaţiile preferate vizau ţările din sudul Europei, cum ar fi Italia, Spania, Portugalia, în prezent aria de căutare s-a extins pe toată harta lumii.
Visul de a munci în America a revenit în aspiraţiile românilor, Asia nu mai este deloc o destinaţie exotică, iar nordul Europei pare tot mai atractiv, fiind dominat de ţări ale căror economii sunt mult mai stabile şi care reprezintă tărâmuri puţin explorate de români avizi de muncă în străinătate.
Ultimul raport al portalului Tjobs.ro, care vizează marile regiuni georgrafice ale României, relevă o diversitate foarte mare în ceea ce priveşte destinaţiile de muncă. Românii sunt dispuşi să meargă în orice parte a globului să muncească, fiind înregistrate câteva sute de CV-uri depuse pentru locuri de muncă disponibile în Oceania, care vizează ţări exotice cum ar fi Australia, Noua Zeelandă, Papua Noua Guinee, Micronezia etc.
Capitala şi Moldova vor în SUA
În luna iulie a acestui an au fost înregistrate 4.525 de trimiteri online de CV-uri din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov. Bucureştenii au optat pentru oferte de muncă destinate specialiştilor, iar interesul pentru ofertele de muncă pe continentul american a crescut cu 131%. Şi ofertele de muncă în Asia au fost căutate de bucureşteni, numărul aplicărilor crescând cu 32% în această perioadă.
Continentul american a adunat cele mai multe aplicări la categoria "joburi cu destinaţii exotice" (352 de CV-u