Batonul cu cereale nu este o gustare sănătoasă. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de grupul de consum Which? şi publicat de BBC, care practic distruge mitul clădit până în prezent în jurul batonului de cereale.
Cercetarea a fost efectuat pe 30 de batoane de cereale diferite, iar rezultatul a fost că doar unul dintre acestea nu avea un conţinut ridicat de zahăr. În plus, mai mult de jumătate dintre batoanele verificate conţineau peste 30% zahăr.
În urma analizelor efectuate asupra ingredientelor pe care le conţineau aceste batoane de cereale, specialiştii au constatat că un singur baton poate conţine aproape patru linguriţe de zahăr - mai mult decât o doză mică de cola, peste 20% din limita recomandată zilnic. În plus, o parte din batoane avea un conţinut ridicat de grăsimi. Potrivit datelor obţinute, cinci din şapte batoane de cereale destinate copiilor aveau un conţinut ridicat de grăsimi saturate.
Experţii au analizat conţinutul nutritiv al batoanelor folosind informaţiile oferite de producător, dar şi un sistem de culori (tip semafor) pentru a semnaliza dacă nivelul de grăsimi, sare sau zahăr depăşeşte limita recomandată.
Specialiştii au făcut apel la producători să reducă conţinutul de zahăr şi grăsimi din produsele lor, în special pentru acele alimente destinate copiilor. Aceştia, au cerut, de asemenea, aplicarea de controale mai stricte la promovarea produselor. „Oamenii aleg adesea batoane de cereale în loc de ciocolată sau biscuiţi pentru că le consideră mai sănătoase, dar studiul nostru arată că acest lucru poate fi un mit”, a afirmat Richard Lloyd, directorul Which?.
Batonul cu cereale nu este o gustare sănătoasă. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de grupul de consum Which? şi publicat de BBC, care practic distruge mitul clădit până în prezent în jurul batonului de cereale.
Cercetarea a fost efec