Alimentele se păstrează foarte bine în congelator luni bune dacă ţii cont de condiţiile de păstrare şi de congelare. Şi dacă nu uiţi să menţii temperatura constantă la -18 grade Celsius!
Ce trebuie să ştii înainte de congelare
Când congelezi alimentele, ar fi bine să ţii cont de cât găteşti o dată, pentru a nu fi nevoită să decongelezi o cantitate mai mare decât îţi trebuie.
Dezgheţarea şi recongelarea succesivă nu sunt indicate.
Fasolea verde, spanacul, morcovii, conopida, varza şi guliile trebuie fierte în apă cu sare şi cu puţin suc de lămâie înainte de congelare.
Atunci când cumperi carne pentru congelat, trebuie să ştii că cea slabă rezistă mai mult timp decât cea grasă.
Citește articolul integral, pe clickpentrufemei.ro.
Citește și:
Topul alimentelor care dăunează sănătății
Iată de ce este bine să consumi broccoli!