Șeful Societăţii Feroviare de Turism, Octavian Covali, a semnat un tabel cu hotelurile şi clădirile ce au intrat sub sechestru.
Executorii fiscali din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au demarat procedura de punere sub sechestru a imobilelor aflate în proprietatea Societăţii Feroviare de Turism (SFT).
Angajaţii ANAF au început cu sediul SFT, Cămin Grand din Capitală, o clădire evaluată la câteva milioane de euro, imobilul fiind pus sub sechestru în contul sumei datorate la bugetele statului de aproximativ 2,8 milioane de lei; imobilele au valoarea de inventar de 7,5 milioane de lei.
În acelaşi timp, directorul general al SFT, Octavian Covali, a semnat un tabel cu active subsechestru unde sunt enumerate 13 clădiri – Centrala Bârlad, Cantina Braşov (cu o valoare de inventar de 479.795,0o lei), Cantina Vatra Dornei, Bar Câmpulung, hotel Râul Vadului, clădire administrativă Ghimeş Făget, cabana beton Eforie Nord, hotel Eforie Nord, Casă de odihnă Sinaia, Complex Tulcea, terminal Tulcea, terminal Livezeni şi clădire Cămin Grand.
„Complexurile, casele de vacanţă şi hotelurile sunt lăsate în paragină, după care sunt vândute la preţuri mult sub cele ale pieţei. Cel mai bun exemplu este Complexul Astoria Snagov. Nu s-a plătit energia electrică şi nu a existat agent termic pentru diverse case de odihnă din cadrul Complexului Snagov. Pentru a evita plata datoriilor către Primăria Snagov, conducerea SFT a decis ca plata taxelor şi impozitelor să fie efectuate către Primăria Gruiu. Este o întreagă tevatură pe tema terenului de la Snagov. Printre cele mai valoroase active aflate sub sechestru se numără hotel Eforie Nord, clădire Cămin Grand, Casă de odihnă Sinaia şi cantina Braşov”, au declarat sursele din Ministerul Transporturilor.
Șeful Societăţii Feroviare de Turism, Octavian Covali, a semnat un tabel cu hotelurile şi