Portarul Dragoş Stoenescu (33 de ani), fundaşulDimitri Goanţă (25 de ani) şi extrema Alexandru Matei (32 de ani) au făcut parte din naţionala de polo, singurul sport de echipă care ne-a reprezentat la Jocurile Olimpice de la Londra. Cei trei au vorbit cu Libertatea, într-un interviu inedit, la trei capete, despre problemele pe care le întâmpină în practicarea acestui sport în România. Portarul Dragoş Stoenescu (33 de ani), fundaşulDimitri Goanţă (25 de ani) şi extrema Alexandru Matei (32 de ani) au făcut parte din naţionala de polo, singurul sport de echipă care ne-a reprezentat la Jocurile Olimpice de la Londra. Cei trei au vorbit cu Libertatea, într-un interviu inedit, la trei capete, despre problemele pe care le întâmpină în practicarea acestui sport în România.
Libertatea: Sunteţi mulţumiţi de ce aţi realizat la Jocurile Olimpice? Dragoş Stoenescu: Da, deşi nu am trecut de grupă, noi considerăm că ne-am făcut treaba şi am realizat o mare performanţă prin calificarea la JO. Cunoscătorii ştiu că în sporturile individuale mai pot apărea surprize mari, dar în cele de echipă sunt foarte rare astfel de cazuri. E o mândrie pentru noi că suntem singura echipă, care a reprezentat România la Londra.
E frustrant să aveţi rezultate bune, dar să nu fiţi băgaţi în seamă? Dimitri Goanţă: Nu, dar e enervant să găsim pe cineva la aeroport numai când ne calificăm la Mondiale sau la Europene. Când nu avem rezultate nu găsim pe nimeni. Lumea crede că e o banalitate că noi mergem la competiţiile mari. Gândiţi-vă ce ar însemna să se califice naţionala de fotbal la un Mondial şi să obţină locul 7.
Există vreo soluţie pentru ieşirea din anonimat? Alex Matei: E contra naturii umane să îţi doreşti o contraperformanţă. Dar poate ar trebui să ratăm o calificare la Europene ca să-şi dea lumea seama ce am realizat până acum. Sporturile de echipă stau groaznic în România, dar ui