Un pahar de bere merge, dar doar din când în când. Vin şi tării - categoric nu! În ultimele zile caniculare din vara asta, ajută-ţi organismul să facă faţă bând câte doi litri pe zi din lichidele care chiar îl răcoresc şi-i dau energie. Medicul Elena Mihai ţi le recomandă pe cele mai eficiente. Un pahar de bere merge, dar doar din când în când. Vin şi tării - categoric nu! În ultimele zile caniculare din vara asta, ajută-ţi organismul să facă faţă bând câte doi litri pe zi din lichidele care chiar îl răcoresc şi-i dau energie. Medicul Elena Mihai ţi le recomandă pe cele mai eficiente.
Apă minerală.
Este băutura ideală: reface stocul de minerale şi vitamine pierdute prin transpiraţie. Bea în principal apă plată, cea carbogazoasă are, în- tr-adevăr trei calităţi importante - taie setea mai repede, te înviorează şi, oricât ar fi de rece, nu afectează gâtul - dar, la fel ca toate băuturile “cu bule”, nu este recomandată în exces nici pe zăduf, nici în restul anului.
Iaurt.
E răcoritor, hidratant şi furnizează organismului calciul care se pierde prin transpiraţie. Dacă alegi un iaurt cu probiotice, aceste microorganisme ajută la absorbţia calciului, a vitaminei D şi a fierului.
Suc de fructe proaspete.
Nu te baza pe sucurile din comerţ, fă-ţi-le singur( ă) acasă, ca să ştii sigur că sunt 100% din fructe şi că sunt cu adevărat proaspete. Şi consumă-le imediat, ca să nu înceapă procesul de oxidare (prin care se pierd 80% din vitamine şi minerale). Ceaiuri şi infuzii. Ceai verde (una-două căni pe zi, nu mai mult şi nu seara, deoarece conţine cafeină) şi infuzii din plante cu efect răcoritor şi energizant: tei, urzici, busuioc, rozmarin, coriandru, măceşe (trei-patru căni pe zi). Dacă le poţi bea neîndulcite este perfect; dacă nu, amestecă un vârf de linguriţă cu miere. Şi adaugă una-două felii de lămâie.
Limonadă.
Pe lângă cantitatea r