Dosarul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase a fost închis cu neînceperea urmării penale. Procurorii au arătat că gestul fostului prim-ministru a fost voluntar. Ancheta continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Sursa: CODRIN PRISECARU
UPDATE 17.10 Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi a declarat că este vorba de incidentele care au apărut legat de incidentele de la tentativa de sinucidere. "Faţă de poliţişti s-a constatat că s-au respectat procedurile. A fost sigilat spaţiul în care era armamentul şi acolo s-au găsit 399 de cartuşe care nu erau înscrise în permisul de portarmă. Avea un număr relativ mare de arme, dar pentru fiecare deţinea permis de portarmă".
Procurorii vor verifica controlul făcut de poliţişti
"După incidentul de la coaforul Perla, s-a dispus controlul armelor de către poliţie. Ştim că s-a dispus pentru toţi deţinătorii de armă de foc. Vom verifica dacă acest control a avut loc, cum s-a făcut controlul în cazul lui Adrian Năstase. De obicei, ofiţerii care fac controlul nu pot face percheziţie în toată casa celui ce deţine arma, ci doar în fişetul în care este păstrată arma", a mai precizat aceasta.
NUP pentru tentativa de sinucidere
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările în cauza privind incidentul petrecut, în seara zilei de 20 iunie 2012, cu ocazia punerii în aplicare a mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată lui Adrian Năstase şi au dispus, la data de 22 august 2012, neînceperea urmăririi penale.
Probatoriu: gestul a fost voluntar
Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că gestul acestuia a fost voluntar, iar cei doi ofiţeri de poliţie au desfăşurat procedurile de pune