Bucătăria italiană este în topul preferinţelor culinare din întreaga lume. Gustoase, pline de vitamine şi uşor de digerat, preparatele italieneşti sunt prezente pe tot mapamondul şi apreciate pe măsură. Noi îţi oferim câteva reţete originale, pe care le poţi pregăti fără mari bătăi de cap. Bucătăria italiană este în topul preferinţelor culinare din întreaga lume. Gustoase, pline de vitamine şi uşor de digerat, preparatele italieneşti sunt prezente pe tot mapamondul şi apreciate pe măsură. Noi îţi oferim câteva reţete originale, pe care le poţi pregăti fără mari bătăi de cap.
Ingrediente: spaghete, două conserve pulpă de roşii, doi căţei de usturoi, două linguri ulei de măsline,un ardei iute, un ardei gras, o ceapă, sare, piper, busuioc, oregano, rozmarin.
Preparare: se taie ceapa mărunt şi se căleşte în ulei de măsline, apoi se adaugă usturoiul pisat şi câteva frunze de busuioc. Se amestecă bine şi se adaugă ardeiul iute, înţepat uşor, şi ardeiul gras tocat mărunt. După ce s-au înmuiat ingredientele, se adaugă pulpa de roşii şi se fierbe la foc mic, până când amestecul scade. Înainte de a lua tigaia de pe foc, se pun rozmarin, oregano, piper şi sare, după gust, şi se lasă să se răcească puţin. Se amestecă încet, pentru a nu sfărâma legumele, şi se toarnă peste spaghete.
Ingrediente: o cutie foi de lasagna, 450 g spanac congelat, 300 g ricotta, 150 g mozzarela,100 g parmezan ras, un ou, sare, piper.
Preparare: spanacul se decongelează şi se scurge bine. Într-o oală cu apă fiartă se pun foile de lasagna şi se fierb doar 5 minute, după care se lasă să se scurgă. Spanacul se amestecă cu oul, cu ricotta, cu sarea şi cu piperul. Într-o tavă se pune un strat de foi de lasagna, apoi amestecul de spanac, puţină mozzarella rasă şi parmezan. Se procedează aşa până la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie să fie de mozzarella şi p