Apa este insuficientă pentru toţi locuitorii din comuna Obrejiţa, în aceste condiţii de secetă prelungită. Primarul Nicu Pardos a precizat că pentru a asigura cât de cât apa potabilă este nevoit să o oprească pe timp de noapte şi chiar ziua uneori. Din acest motiv, nu se pot folosi duşurile şi nici băile. Din estimările făcute, consumul este mult mai mare decât apa care se strânge în bazine.
Un alt motiv pentru care apa este oprită este acela de a proteja pompele care împing apa pe conductă, deoarece acestea funcţionează la capacitate maximă şi se pot arde în orice moment. Edilul spune că doar ploile de toamnă, dacă vor fi, vor creşte nivelul de apă din pânza freatică. „Este de jale cu această secetă. La noi consumul de apă este de 250 de metri cubi pe zi, asta în condiţiile în care noi mai oprim apa. Dacă ar fi să o lăsăm deschisă permanent consumul ar fi de trei ori mai mare. Nu avem apă ca să se mai poată umple bazinele. Noaptea este închisă, în aşa fel încât să se strângă apă şi să o poată folosi lumea. Aici mai intervine şi o altă problemă, şi anume că oamenii folosesc apa să ude în grădini“, a spus Nicu Pardos, primarul din Obrejiţa. Consumul de apă potabilă din comuna Obrejiţa este de 250 de metri cubi pe zi.
Şi în comuna Păuleşti sătenii primesc apă cu program, prin rotaţie, din cauza debitului scăzut pe care îl au izvoarele şi pentru că nu mai există angajat la staţiile de alimentare cu apă. „Dăm apă prin rotaţie, într-o zi primeşte câteva ore satul Păuleşti şi într-o zi Hăulişca. Facem eforturi deosebite pentru a ieşi din această perioadă de secetă şi facem apel la populaţie să înţeleagă situaţia prin care trecem”, ne-a declarat primarul comunei Păuleşti, Vasile Bratosin. Edilul spune că, pe lângă faptul că se confruntă cu seceta care a limitat debitul izvoarelor, la staţiile de alimentare nu există niciun angajat, pentru că posturile sunt b