Peste 300 de muncitori de la Arpechim, divizia petrochimică preluată de Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, l-au huiduit pe Constantin Roibu şi i-au cerut demisia nemultumiti de deciza Consiliului de Administraţie prin care 500 de salariati de la Piteşti erau trimiş în şomaj tehinc pentru 30 de zile.
Sub presiunea protestatarilor managerul general Constantin Roibu a convocat telefonic membrii Consiliul de Administratie. “S-a descis să se renuţe la somajul tehnic şi până pe data de 15 septembrie toata lumea să vină la muncă. Vedem de unde găsim bani pentru plata la zi a salariilor şi a bonurilor de masă", a declarat Constnatin Roibu.
Societatea a trebuit să recurgă la şomajul tehnic, a declarat Constantin Roibu, deoarce nu mai are capital de lucru, este amenintată cu taierea curentului din cauza datoriilor, iar de luni bune se lucreaza la 20 % din capacitate
Declinul economic al combinatului a început în 2008, iar anunţarea privatizării programată pentru luna septembrie îi nemultumeşte pe salariati care au organizat mai multe proteste în Bucureşti si Râmnicu Vâlcea. Pentru relansarea productiei conducerea societăţii a cerut conversia în actiuni a datoriei Oltchim fata de AVAS de 250 de milioane de euro care ar fi permis ulterior majorarea capitalului social si accesarea de credite. Ministerul economiei nu a fost de acord, compania a intrat în administrare specială de privatizare si a fost instituită şi procedura de supraveghere financiară. Pe 15 septembrie Combinatul Oltchim va fi scos la licitaţie.
Directorul Constantin Roibu consideră că a făcut tot ce i-a stat în putere pentru salvarea Oltchim. “Eu am facut tot ceea ce a depins de mine. Nu am avut o sustinere putrenica din partea factorilor locali politic si adminsitrativ . Funcţionarea combinatului la capacitate a fost o prioritate doar pentru noi, nu si pentru ei“. @N_