Autorităţile locale au dat asigurări că până la 1 septembrie, în cazul grădiniţelor, respectiv 10 septembrie, în cazul şcolilor şi al liceelor, lucrările de reparaţii vor fi finalizate, iar noul an şcolar va începe în condiţii optime. În total, în municipiul Braşov, s-a lucrat în 54 de unităţi de învăţământ, dintre care 12 şcoli generale şi 27 de grădiniţe.
În mai bine de jumătate dintre acestea recepţia lucrărilor a fost efectuată şi totodată, au început lucrări şi în jurul şcolilor, respectiv amenjarea curţilor şi a terenurilor de sport, îngrijirea spaţiilor verzi, dar şi repararea mobilierului de joacă de la grădiniţe, a precizat viceprimarul Răzvan Popa.
Executivul municipalităţii caută în continuare o soluţie pentru ca elevii de la Liceul de Muzică Tudor Ciortea să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii optime, după ce iniţial era propusă mutarea lor în incinta Colegiului Tehnic “Maria Baiulescu”. Cum actuala clădire în care învaţă este revendicată, dar se află şi într-un stadiu avansat de degradare, soluţia pentru a evita plata unei chirii de 15.000 de euro pe lună proprietarului de drept ar fi mutarea întregii unităţi într-o altă clădire aparţinând municipalităţii şi care nu mai este utilizată. Una dintre acestea este cea a fostului Liceu de Alimentaţie Publică din Uzina 2, care a devenit ţinta hoţilor, după ce a intrat în „conservare” acum doi ani. Cu toate că înainte de comasarea acestei uniăţi, clădirea fusese renovată şi avea unele dintre cele mai bune dotări, acum uşor, uşor, amatorii de „chilipiruri” din cartier, majoritatea foşti elevi ai liceului, s-au apucat să demonteze caloriferele şi să sustragă şi alte obiecte ce pot fi valorificate, mai ales că nu există pază permanentă.
Autorităţile locale au dat asigurări că până la 1 septembrie, în cazul grădiniţelor, respectiv 10 septembrie, în cazul şcolilor şi al liceelor, lucrările