O femeie din Ploiești a avut neplăcuta surpriză să descopere larve de insecte în hamburgerul pe care i-l cumpărase fetiței sale.
În momentul în care copilul a început să mănânce, a observat pe bucata de carne câteva puncte albe, care s-au dovedit a fi larve de insecte.
„Am avut noroc oarecum, pentru că fata mea obișnuiește să desfacă sandvișul în două. Atunci a observat și larvele. Din păcate, a apucat să muște. M-am întors imediat la restaurant și le-am cerut socoteală celor de la restaurant. Evident că m-am dus și la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor și la Direcția Sanitară. Au luat probe din hamburger și acum așteptăm rezultatul, care va confirma sau nu dacă este vorba despre larve de muscă, așa cum bănuiesc eu. Dupa ce organele de control își vor face treaba, voi lua și eu o decizie”, a declarat femeia pentru ph-online.ro.
Reprezentanții companiei dau asigurări că astfel de incidente nu se pot întâmpla, întrucât produsul Big mac este pregătit pe loc, iar contaminarea este imposibilă.
„Am luat la cunoştinţă de reclamaţia consumatorului din Ploieşti. Dorim să asigurăm consumatorii noştri că, datorită procedurilor foarte stricte de control din bucătăriile noastre, astfel de incidente nu se pot întâmpla. Sandvişul Big Mac este un produs pregătit pe loc, la comanda clienţilor. Din momentul în care este plasată comanda şi până la oferirea sandvişului către client trec maxim 60 de secunde, timp în care orice contaminare este imposibilă”, este poziția companiei.
„Carnea de vită este congelată rapid”
„Carnea de vită folosită la prepararea sandvişului Big Mac trece prin 31 de puncte de control de la fermă până la centrul de distribuţie şi 3 puncte de control în restaurante, pentru a monitoriza calitatea şi siguranţa materiei prime. Mai mult decât atât, carnea de vită se prăjeşte pe grill încins între 177 şi 218 grade Celsius, iar tempera