Vara se încăpăţânează să ne arate cât de fierbinte poate fi şi, cu o săptămână înaintea toamnei calendaristice, temperaturile rămân şi azi foarte ridicate. Ca să scape de pârjol, românii dau fuga la bălăceală. Vara se încăpăţânează să ne arate cât de fierbinte poate fi şi, cu o săptămână înaintea toamnei calendaristice, temperaturile rămân şi azi foarte ridicate. Ca să scape de pârjol, românii dau fuga la bălăceală.
Pentru cei care nu mai suportă canicula, dar nici nu-şi permit să plece în weekend la mare sau la munte, baia la ştrand e cea mai bună alternativă, indiferent în ce zonă a ţării se află. În Bucureşti, Timişoara, Iaşi ori Sibiu, bazinele sau lacurile sunt distracţia supremă. Şi cum patronii de ştranduri s-au tot întrecut vara asta în amenajări, ca să se plieze pe toate gusturile, ai de unde alege, dacă eşti în căutare de puţină răcoare. Sunt la discreţie plaje cu iarbă, cu nisip, şezlonguri şi baruri.
Pentru ca temperaturile ridicate să nu te afecteze foarte mult, e bine să ai grijă ce mănânci. Nutriţioniştii susţin că vei căpăta energie dacă vei consuma, indiferent dacă stai acasă sau ieşi la ştrand, salată verde, lapte, unt, brânzeturi, cereale, mere, pere, struguri dulci, pepene verde, pepene galben, piersici, roşii, mandarine, kiwi, cireşe, avocado, caise, sparanghel, conopidă, ciuperci, mazăre, ardei, cartofi, dovlecei, morcovi şi pătrunjel.