Născut la 5 august 1930 la Wapakoneta, în statul Ohio, el şi-a început cariera la NASA, Agenţia Spaţială americană, în 1955. A fost o persoană modestă. A devenit instantaneu erou planetar, un simbol al odiseei spaţiale. De altfel, în comunicatul difuzat de familia sa se subliniază faptul că Neil Armstrong a fost un erou în ciuda dorinţei sale, care şi-a servit patria cu mândrie, atât ca pilot militar, pilot de teste, cât şi mai apoi ca astronaut.
Îmbarcaţi la bordul navetei Apollo 11, Neil Armstrong şi coechipierul său Buzz Aldrin au păşit pe Lună la 20 iulie 1969. Armstrong a fost însărcinat să comande prima misiune lunară americană la bordul capsulei Apollo 11 cu Aldrin şi Michael Collins, reaminteşte AFP.
Citeşte A murit astronautul Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună
Armstrong a aterizat pe Lună la bordul modulului Eagle în iulie 1969, asigurându-şi un loc sigur în istorie declarând de pe solul lunar: ”Este un pas mic pentru om, dar un salt uriaş pentru Omenire”.
Modestia lui a făcut ca Armstrong să fugă toată viaţa de discursuri, de microfoanele presei şi de camerele de luat vederi. Armstrong trăia de zeci de ani într-o fermă izolată din statul Ohio. Spre deosebire de colegul său de modul selenar, Buzz Aldrin, pe care faima l-a împins în patima către alcool, Neil Armstrong a reuşit să rămână cu picioarele pe pământ după ce s-a întors de pe Lună.
În copilărie a fost fascinat de avioane. A urmat cursuri de pilotaj la 15 ani şi şi-a obţinut brevetul de pilot după un an. Ulterior a devenit pilot militar, efectuând 78 de misiuni în timpul războiului din Coreea.
Armstrong a studiat de asemenea ingineria aeronautică la Universitatea din Purdue (Indiana) şi a obţinut o diplomă de master în această disciplină la Universitatea din California de Sud.
În 1955 a devenit pilot de teste şi a efectuat zboruri pe 50 de tipuri di