Avizul de urbanism pentru cartierul Greenfield din Băneasa a fost obţinut ilegal, în mandatul primarului Adriean Videanu. După constatarea ilegalităţilor, ministrul Elena Udrea nu a dat curs rapoartelor de control şi nu a dispus sesizarea Parchetului. În această situaţie, Comisia Europeană a declanşat măsura de infringement împotriva României.
Comisia Europeană a deschis un dosar de infringement împotriva statului român în urma unei afaceri imobiliare cu ilegalităţi tolerate de autorităţi. Proiectul Greenfield, din zona Băneasa, al firmei Impact, este în mijlocul acestui scandal, în urma căruia România riscă să fie sancţionată.
Sesizarea a fost făcută de bucureşteanul Florian Ioniţă, proprietar de teren în aceeaşi zonă, după ce s-a trezit că nu mai poate construi nimic, deoarece lotul său figura în acte ca fiind „pădure", într-un PUZ al firmei Impact SA. După mai multe sesizări, Ioniţă şi un alt vecin au dat peste o poveste în care apar ca personaje fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, dar şi fostul primar general al Capitalei, Adriean Videanu.
Firma Impact SA primea în 2007 avizul de urbanism pentru dezvoltarea cartierului Greenfield din Băneasa. Pentru căile de acces în cartier, Impact SA avea nevoie de un drum forestier de aproximativ 1,3 kilometri. Drumul aparţine Regiei Naţionale a Pădurilor, iar pentru a deveni cale de acces a cartierului au fost măsluite documente şi s-au folosit relaţii la nivel înalt.
Un drum cu dus şi-ntors: Videanu-Impact-Titan Mar
Prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti 112/2007, acest drum a fost „furat" de la Direcţia Silvică Ilfov şi trecut ca stradă de acces pentru cartierul Greenfield.
Hotărârea a fost dată pe vremea când primar general al Capitalei era Adriean Videanu, care se bucura de o majoritate favorabilă în Consiliul General al Municipiu