Poate că băuturile reci şi îngheţata sunt tentante, dar acestea nu sunt metoda sănătoasă pentru a face faţă temperaturilor ridicate. Temperaturile ridicate îţi dau bătăi de cap şi nu ştii cum să reuşeşti să te răcoreşti?
Apa şi alimentaţia
Alimentaţia este foarte importantă pe durata perioadei cu temperaturi ridicate, iar meniul care poate fi soluţia problemei noastre constă în sandwich-ul cu castraveţi şi ceaiul, sunt de părere specialiştii. Apa este recomandat să fie consumată la temperatura camerei şi nicidecum proaspăt scoasă de la frigider. Alternativa sănătoasă şi eficientă pentru a te răcori este un sandwich făcut cu pâine din cereale integrale, cu puţină maioneză, puţină sare de mare şi felii subţiri de castraveţi. Atunci când temperaturile cresc în termometru, este foarte important să reduci căldura corpului, să eviţi deshidratarea şi să păstrezi mineralele şi vitaminele esenţiale. Fructele şi legumele au un conţinut ridicat de lichide, în timp ce cerealele integrale păstrează în organism calciul şi magneziul.
Ceaiul – cea mai bună opţiune
Tentaţia poate fi de a bea un pahar de apă rece ca gheaţa sau de a savura o îngheţată, dar în felul acesta nu te vei răcori, ci vei stârni organismul să reacţioneze prin închiderea funcţiilor naturale de răcire. Ceaiul este cea mai bună opţiune, pentru că substanţele care se găsesc în el sunt agenţi care stimulează procesul de răcorire. Mâncarea picantă nu este interzisă, contrar părerilor. Alimentele picante stimulează transpiraţia, metoda naturală a organismului de a se răcori.
Poate că băuturile reci şi îngheţata sunt tentante, dar acestea nu sunt metoda sănătoasă pentru a face faţă temperaturilor ridicate. Temperaturile ridicate îţi dau bătăi de cap şi nu ştii cum să reuşeşti să te răcoreşti?
Apa şi alimentaţia
Alimentaţia este foarte importantă pe durata perioadei cu tempe