Cele mai multe dintre noi preferă să testeze produsele cosmetice înainte de a le cumpăra, pentru a se asigura că sunt exact ce îşi doresc. Dermatologii sunt însă de părere că această practică ne poate îmbolnăvi. Dr. Marcela Scraggs, medic primar dermatovenerolog, îţi spune ce afecţiuni rişti şi cum poţi evita contaminarea. Cele mai multe dintre noi preferă să testeze produsele cosmetice înainte de a le cumpăra, pentru a se asigura că sunt exact ce îşi doresc. Dermatologii sunt însă de părere că această practică ne poate îmbolnăvi. Dr. Marcela Scraggs, medic primar dermatovenerolog, îţi spune ce afecţiuni rişti şi cum poţi evita contaminarea.
Cele mai frecvente afecţiuni provocate de produsele de machiaj destinate testării în magazine apar la nivelul ochilor. Acestea pot consta în alergii, în infecţii (conjunctivite, blefarite etc.) cauzate de bacteriile de pe farduri sau de pe aplicatoare şi chiar în răni la nivelul corneei provocate de periuţa pentru mascara ori de creionul dermatograf. Ingredientele din care sunt fabricate cosmeticele pot, de asemenea, să provoace alergii sau roşeaţă, iritare sau lăcrimare şi erupţii acneiforme, dacă nu au pe ele inscripţiile “hipoalergenic”, “fragrance free” (fără parfum - n.r.), “noncomedogenic” sau “oil-free” (fără uleiuri - n.r.). Există însă şi situaţii în care chiar şi produsele astfel inscripţionate îţi pot face rău. Atunci trebuie să te prezinţi la oftalmolog, pentru că ai putea avea o problemă cronică.
Şi tenul poate avea de suferit din cauza testerelor. Te poţi alege cu eczeme, dermatite iritative, erupţii acneiforme, stafilococi, micoze sau cu înmulţirea leziunilor de acnee la nivelul feţei. De vină în astfel de cazuri pot fi pudra, fondul de ten, fardul de obraz sau cremele folosite înaintea ta de fete sau femei care au un ten cu probleme.
Inestetica infecţie cu herpes îţi poate apărea foarte rapid pe buz