Majoritatea investitorilor chestionaţi cred că preţul metalului va creşte, pe fondul zvonurilor privind noi măsuri de susţinere economică în SUA
Stimulii ar putea devaloriza dolarul şi vor accelera inflaţia, iar investitorii se vor îndrepta din nou spre aur
Preţul aurului a crescut cu 70% din decembrie 2008 până în iunie 2011, perioadă în care Fed a cumpărat "datorii" ale unor instituţii bancare în valoare de 2,3 trilioane dolari
Investitorii continuă să parieze pe aur, considerând că preţul metalului preţios va continua să crească, în contextul în care ei consideră că băncile centrale vor lua măsuri importante pentru a susţine creşterea economică.
29 dintre cei 35 de analişti chestionaţi de Bloomberg consideră că preţul aurului va continua să crească în această săptămâna, iar trei afirmă că preţul va scădea. Ceilalţi trei analişti chestionaţi au răspuns neutru.
Fondurile de plasamente în aur (ETP) au cumpărat 51,7 tone metrice de aur, în valoare de 2,8 miliarde dolari, în luna august, cel mai mare volum din noiembrie 2011, depăşind rezervele de aur ale Franţei, al patrulea cel mai mare deţinător de astfel de rezerve.
Toate acestea vin în contextul în care informaţiile date publicităţii săptămâna trecută arată că sectorul manufacturier din China a înregistrat cele mai slabe rezultate din noiembrie 2011, fapt ce arată că această ţară ar putea avea nevoie de noi măsuri de susţinere a creşterii economice. De asemenea, liderii europeni se chinuiesc să rezolve problemele din regiune, iar din ultima întâlnire a Federal Reserve reiese că mulţi membri ai băncii centrale din SUA sunt pentru luare de măsuri pentru a susţine economia.
Preţul aurului a crescut cu 70% din decembrie 2008 până în iunie 2011, în perioada în care Fed a cumpărat "datorii" ale unor instituţii financiare în valoare de 2,3 trilioane de dolari.