Stăm de ceva vreme cu bagajele la uşă pregătiţi din clipă în clipă să plecăm în concediul mult aşteptat. Valizele sunt neîncăpătoare, totul a fost pus la punct pentru săptămânile libere pe care le petrecem la munte, la mare sau aventurându-ne prin ţări exotice.
Fără a dori să ştirbim sentimentul de anticipaţie, trebuie totuşi să atragem atenţia asupra unor afecţiuni specifice verii, care pot transforma o vacanţă de vis într-un concediu medical. Ar fi bine să putem strecura alături de rogojină, sau de crema de protecţie solară şi câteva produse care să ne ajute în caz de urgenţă sau să aibă rol de prevenţie.
Iată câteva dintre cele mai comune afecţiuni care pot atenta la bunul mers al concediului şi remediile naturiste pe care vi le propunem pentru acestea:
1. Arsurile solare
Câteodată crema de protecţie solară nu face faţă razelor soarelui. Dacă stăm prea mult la plajă, mai ales în intervalul orar 11.00 - 16.00, riscăm să suferim de usturimi la nivelul pielii, să ne înroşim şi iritam, iar în unele cazuri mai rămânem cu urme inestetice pe piele. Problema, însă, nu este că trecem printr-o insolatie sau că suferim o arsură, afecţiune pe care a avut-o oricine cel putin o dată în viaţă, ci faptul ca persoanele care au trecut prin asta de mai multe ori la rând îşi dublează riscul de a face cancer de piele.
Arsurile solare se pot trata în numeroase feluri, iar unul dintre cele mai eficiente este uleiul de sunătoare. Acesta este un tratament care se poate prepara simplu, acasa din jumătate de litru de ulei de măsline la care se adaugă cinci linguri de pulbere de sunătoare. Acestea se pun într-un borcan şi peste ele se adaugă două linguri de pulbere de flori de muşetel şi două de pulbere de mentă. Se lasă la macerat la soare timp de 10 zile. Soluţia obţinută se trece prin tifon şi se colecteaza în mai multe recipiente mici. Este important ca ace