După aproape jumătate din şedinţa de debut a săptămânii, cele mai tranzacţionate derivate erau contractele pe indicele Dow Jones, pe preţul aurului respectiv pe raportul euro/dolar. Pentru contractele amintite, strategiile pe cumpărare erau câştigătoare. Lichiditatea de ansamblu era însă, în continuare, una redusă. La ora 16.00, numărul total al contractelor era de aproape 600 iar valoarea lor era de circa 7 milioane lei.
Pe piaţa aurului se observau 161 de contracte SIBGOLD_RON pe scadenţa august. Preţul unciei creştea foarte uşor cu 0,6 dolari, cotaţia valorând 1670,4 USD/uncie. Tot pe scadenţa august se tranzacţiona şi contractul cu mărimea de o uncie, având simbolul SIBGOLD. Cotaţia creştea cu 5 USD, la 1671,5 dolari. Pe plan extern, preţul aurului a atins cel mai înalt nivel de la mijlocul lunii aprilie, pe fondul speranţelor că Banca Centrală Americană (FED) ar putea da startul unei noi runde de stimulente monetare pentru a combate slaba creştere economică. În acest context şi speculatorii de la Sibiu au pariat ceva mai mult pe evoluţia metalului galben.
În sectorul indici se tranzacţiona DEDJIA_RON septembrie, produs care a atras până la ora 16.00, un număr de 188 de contracte, fiind cel mai speculat. Cotaţia de la Sibex a indicelui creştea cu 10 puncte la 13.155 puncte. Pe piaţa futures din SUA indicele a evoluat pe plus, inves-titorii fiind optimişti, în aşteptarea discursului din această săptămână a lui Ben S. Bernanke, preşedintele FED.
Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de 93 pe scadenţa septembrie. Pentru scadenţa menţionată moneda unică avansa cu numai 0,01% faţă de dolar şi era cotată la 1,25270 USD. Pe pieţele valutare externe moneda comună s-a apropiat de maximul din şapte săptămâni în raport cu moneda americană, după ce încrederea în mediul de afaceri german a scăzut mai puţin d