Muzeul Grigore Antipa trece la contraofensivă, în războiul mulajelor. După ce a fost distrusă Girafa, conducerea muzeului trece la “artileria grea”: Deinotherium gigantissimum.
După ce a fost distrusă girafa amplasată în partea dreaptă a aleii de accesul în Muzeu, Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” a hotărât demararea proiectului de marcare vizuală a instituţiei prin realizarea unei diorame deschise în aer liber dedicată animalelor din savană. Locul mulajului de girafă distrus de autori necunoscuţi în noaptea de 18 spre 19 august 2012 va fi luat de o statuie reprezentând un adult din specia Deinotherium gigantissimum, descoperită în 1890 la Mânzaţi, jud. Vaslui. Scheletul Deinotheriumului, expus în sala centrală a Muzeului este cea mai valoroasă piesă din patrimoniul deţinut de instituţia noastră, fiind emblematic pentru Muzeu şi deosebit de important pentru biodiversitatea României şi cercetările paleontologice de la noi.
Toţi cei care doresc să sprijine Muzeul în realizarea noilor proiecte o pot face donând în contul cu COD IBAN: RO22TREZ7015009XXX000282, DESCHIS LA TREZORERIA STATULUI, SECTOR 1, BUCUREȘTI.
Costurile integrale de construire ale unei girafe de mărime naturală, urmând să fie achitate de către una din marile companii din România, care s-a oferit să sponsorizeze Muzeul în realizarea unei “girafe” montate pe structura metalică. În faţa Muzeului sau în oricare altă parte accesibilă publicului larg nu este posibilă reamplasarea vechii girafe vandalizate, chiar şi dacă este restaurată, deoarece aceasta s-ar putea prăbuşi oricând, punând în pericol vizitatorii.
Muzeul Grigore Antipa trece la contraofensivă, în războiul mulajelor. După ce a fost distrusă Girafa, conducerea muzeului trece la “artileria grea”: Deinotherium gigantissimum.
După ce a fost distrusă girafa amplasată în partea dreaptă a aleii de accesu