Ponderea contractelor de asigurare de viaţă simple, fără componentă investiţională, a crescut cu 11% anul trecut faţă de 2010 ajungând să ocupe 42% din portofoliul companiilor locale de asigurări de viaţă, arată un studiu al ING Asigurări de Viaţă, liderul în domeniu
Comportamentul de economisire al populaţiei s-a schimbat din cauza crizei economice, astfel încât, circa 67% din români consideră că sunt într-o situaţie financiară precară, iar ponderea contractelor tradiţionale de asigurare a crescut cu 11% în 2011 faţă de 2010, a arătat,Adrian Lupescu, chief financial oficier ING Asigurări de Viaţă, într-o conferinţă de specialitate.
,,În aceste condiţii, clienţii sunt preocupaţi de protejarea activelor lor şi decid să se îndrepte cu precădere spre produse tradiţionale. Din 1997 şi până în prezent, avem 54.000 de contracte ajunse la maturitate, ceea ce înseamnă 235 milioane de lei beneficii plătite pentru deţinătorii acestor contracte şi 99 milioane de lei beneficii plătite pentru evenimente asigurate”, a spus Adrian Lupescu.
Deficitul de protecţie la nivelul populaţiei a crescut, în 2012, la 360 de miliarde de lei, comparativ cu 308 miliarde de lei cât era în 2010, ceea ce creează o presiune suplimentară pe companiile de asigurări.ING Asigurări de Viaţă avea, la 31 iulie 2012, 5,6 miliarde lei active sub administrare, din care 86,8% în titluri şi 13,2% în acţiuni şi investiţii.
,,Continuând seria iniţiativelor întreprinse încă de la intrarea pe piaţa românească, în urmă cu 15 ani, pentru a fi permanent aproape de clienţi, într-un parteneriat pe termen lung, ING Asigurări de Viaţă a implementat Partener 3.0, un program de profesionalizare şi loializare a forţei sale de vânzări”, a mai spus Adrian Lupescu.
De altfel, ING a investit, în ultimii trei ani, 8,1 milioane de lei în training-uri pentru consultanţi, iar din 2013 va demara Acad