Membrii Consiliul de Supraveghere (CS) au cerut, în urmă cu ceva timp, prelungirea mandatelor cu încă patru luni. Mai exact, supraveghetorii au solicitat să fie lăsați să egheze” compania energetică măcar până în decembrie 2012. Motivarea lor a fost că astfel, funcționarea societății de stat, „abia pusă pe picioare”, nu ar întâmpina dificultățile inerente în situația unei noi schimbări la nivelul conducerii.
Solicitarea Consiliului a rămas fără răspuns însă, reprezentanții Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri (MECMA) stabilind și semnând mandate pentru patru luni, adică până la sfârșitul lunii septembrie.
Firma de recrutare nu dă niciun semn de viață
Pe de altă parte, aflăm, pe surse, că unii dintre supraveghetori vor să participe la selecțiile pe care le va face o firmă specializată, pentru postul de manager al CEO. Problema este că, deocamdată, firma angajată pentru recrutarea personalului de conducere, în cazul de față – Kienbaum- nu, dă niciun semn de viață, potențialii candidați neștiind unde să-și depună CV-urile. Decizia de înlocuire a actualului board al CEO aparține MECMA, însă nu s-a făcut niciun demers în acest sens. Profesioniștii în domeniu, candidații despre care se vorbea că pot fi și din afara sistemului și mai ales din cel privat, habar nu au unde să-și prezinte „cărțile de vizită”.
Diferențe
În altă ordine de idei, sindicatele din CE Oltenia se vor întâlni astăzi pentru a-și pune pe hârtie revendicările pe care le vor prezenta la întâlnirea cu administrația, din 31 august. Întrebat despre ce se va negocia cu administrația CE Oltenia, unul dintre liderii Federației Naționale Mine Energie (FNME), Marin Golea, a precizat: „Avem bugetul CEO, ce conține cele patru bugete ale fostelor unități și fiecare lider va negocia creșterile salariale pentru cei pe care îi reprezintă. În 31 august vom avea o s