vezi şi catavencii.ro
Judecătorii Curţii Constituţionale se simt ameninţaţi în continuare. Emit alarmaţi comunicate, să înceteze presiunile asupra lor. Ce presiuni? Mai au de dat vreo erată la referendum? Vreun supliment la motivarea deciziei care-l aduce pe Băsescu la Cotroceni şi se simt incomodaţi în elanul lor constituţional de ceea ce se spune despre ei şi despre hotărîrea lor?
În afară de Ioan Ghişe, acest Dănilă Prepeleac al liberalilor, care ar vrea să le arunce la coşul de gunoi hotărîrea despre referendum, nu se leagă nimeni de legalitatea ei. Ce vor şase dintre vişinii – să nu se mai audă nici musca după ce-u făcut ei vorbire? Dacă tot au îmbrăcat robe de judecători, aceşti funcţionari ai Constituţiei ar trebui să ştie că una-i ameninţarea şi alta e constatarea.
Ameninţare e să le spui că vrei să-i schimbi înainte de a-şi termina mandatul. Ameninţare e să le promiţi, Doamne, fereşte, ce, cum păţi Aspazia Cojocaru, de-a sărit de spaimă din tribuna PSD-ului în barca lui Băsescu. Ameninţare e să-l anunţi pe Augustin Zegrean că-i iei ochelarii şi-l laşi să orbecăie într-o încăpere plină de şifoniere cu uşi deschise. Sau Iuliei Motoc că n-o mai laşi să posteze pe blog articole copiate din presa străină fără să citeze sursa.
Să spui că te nemulţumeşte hotărîrea lor, precizînd, însă, că o accepţi, chiar dacă nu-ţi convine, asta nu conţine nici măcar umbra unei ameninţări. Să zici că preşedintele Zegrean are un frate care face afaceri grase cu statul şi că el însuşi ia pensie de handicapat, başca salariul de la Curte, se cheamă constatări, nu ameninţări, domnu’ juristconsult! Tot constatare e să-i aduci aminte Aspaziei Cojocaru că a comis falsuri în tinereţe, de a pus justiţia ochii pe ea.
Jurnaliştii care au prins-o pe Aspazia Cojocaru cu minciuna despre anularea referendumului ar fi trebuit să n-o dea în vileag, ca să nu-i şifoneze