Indiferent de anotimp, vrei sa arati intotdeauna bine, sa ai o silueta de vis. Acum, in aceasta perioada, de sfarsit de vara, ai posibilitatea sa faci o cura de slabire, consumand fructe si legume proaspat culese. Trebuie sa stii insa, ca fructe si legume productie proprie gasesti numai la piata.
Cele de la supermarket, perfecte ca forma, marime si culoare, dar fara arome si gust, sunt aduse de peste mari si tari, gata asezonate cu chimicale care sa le ajute sa reziste timpului si drumului lung dar si noilor conditii de clima.
Fa un drum in piata macar o data pe saptamana si aprovizioneaza-te cu fructe proaspete si legume abia culese din gradina, crescute si coapte sub razele soarelui.
Piersicile, zemoase, dulci si cu un aport caloric moderat, de numai 40 calorii la 100 de grame, sunt cele mai indicate fructe pentru remineralizarea organismului, mai ales dupa o zi caniculara incarcata de stres. O piersica are 87% apa asa ca poate inlocui apa cu succes.
Consumate dimineata, dupa ce au fost tinute la temperatura camerei, nedecojite, in cure de cate trei zile, in loc de micul dejun, sunt extrem de hranitoare. Piersicile au efecte benefice in tulburari digestive, consipatie, boli de colon, eliminarea calculilor renali si biliari, dezintoxicarea organismului. Pentru ca sunt sarace in calorii, piersicile pot fi consumate fara rezerve si de persoanele care tin cura de slabire.
Strugurele este un aliment-medicament care se recomanda in tratarea unor afectiuni precum reumatismul, guta, bolile de piele, dar si in ulcer sau in curele de slabire. Cura de struguri poate ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism dar si in curele de slabire.
Castravetii, si ma refer aici la castravetii mici, "bubosi", crescuti in gradina, sunt cele mai indicate legume pe vreme de canicula. Au in compozitie cam 95% apa