Dacă localitatea Lepșa nu a reușit să intre, până acum, în istorie ca fiind o destinație turistică de succes, iată că are toate șansele să rămână în eternitate ca fiind localitatea unde s-a votat la referendumul de demitere a președintelui Băsescu, în procente, cel mai mult din întreaga țară. A depășit de departe stațiuni precum Costinești, Mamaia sau Sinaia care au reușit „abia” un procent în jurul lui 150 la sută.
Două sunt lucrurile care te şochează pe drum şi la intrarea în Lepşa, localitate aparţinând de comuna Tulnici, intrată de curând în analele istoriei prin cel mai înalt procent de vot înregistrat "ever" în România, respectiv, 250 la sută, producţia de voturi la referendumul organizat de guvernul USL pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.
În primul rând, drumul de acces spre "Perla turismului vrâncean". Zeci de kilometri numai buni pentru un raliu al morţii, de anduranţă. Trebuie să ai maşină ţeapănă, nervii buni, familie răbdătoare şi asigurare "full" ca să ajungi sus, în "paradisul turistic" nerecunoscut, încă, oficial în niciun ghid de profil. În al doilea rând, este pustietatea care te "izbeşte" dintr-o parte în cealaltă a localităţii. Nu tu un trecător, un animal, nu tu un turist. Doar numeroase vile transformate în pensiuni. Goale spre pustii, acum, la mijloc de săptămână. În mod ciudat, locuitorii sunt gata să vorbească despre ce s-a întâmplat, mai ales că, în mare parte, au aflat şi ei doar de la televizor, fiindcă puţini au fost ziariştii care şi-au rupt maşinile şi pixurile pentru a ajunge aici.
400 de voturi suspecte
În funcţie de opţiunea politică, aflăm dacă a fost bine sau nu. Că s-a trimis, în miezul zilei, maşina până la Focşani pentru a suplimenta numărul de buletine de vot, dacă s-a fraudat sau nu referendumul, dacă e bine că a rămas Băsescu. Numitorul comun? "Las’ că poate e mai bine aşa, venea u