Perele sunt o sursă importantă de nutrienți, necesari pentru buna funcționare a organismului. În plus, un consum constant de pere stimulează sistemul imunitar și previne apariția anumitor afecțiuni.
Întăresc imunitatea. Persoanele care au sistemul imunitar scăzut au un risc mai mare de a se îmbolnăvi. Pentru a preveni acest lucru, nutriționiștii recomandă să se consume pere în mod constant, deoarece conțin antioxidanți (vita-mina C) și cupru, care combat efectele negative ale radicalilor liberi.
Previn osteoporoza. Prevenirea și tratarea osteoporozei sunt două preocupări importante pentru majoritatea persoanelor trecute de a doua tinerețe.
Consumul de fructe și legume contribuie la menținerea normală a pH-ului din organism și, în particular, perele conțin bor, despre care cercetătorii susțin că ajută organismul să asimileze mai mult calciu, un mineral important pentru menținerea oaselor sănătoase.
Mențin nivelul de energie ridicat. Când mănânci o pară, organismul absoarbe glucoză, care este transformată în energie. Așadar, perele sunt o gustare sănătoasă, care mențin nivelul de energie din organism în limite normale.
Combat problemele digestive. Perele conțin din plin fibre, care ajută la o mai bună digestie și la reglarea tranzitului intestinal.
O pară medie conține în jur de 20-25% din necesarul zilnic de fibre. O mare parte sunt insolubile, ceea ce contribuie la reducerea riscului de polipi intestinali.
Recomandate pe timp de sarcina. Pentru o sarcină sănătoasă este important să se consume suficient acid folic.
Perele conțin între 10-20 mg de acid folic, motiv pentru care ar trebui incluse în dieta zilnică a femeilor însărcinate.
Perele sunt o sursă importantă de nutrienți, necesari pentru buna funcționare a organismului. În plus, un consum constant de pere stimulează sistemul imunitar și previne apariția anum